Argo 11

Geplaatst op 24-11-2018  -  Categorie: Algemeen

 

 

 argo-header

 

 

2018 week 47, 50e jaargang, website: http://www.usvhercules.nl

 


ads001

In dit nummer

 

 

Uitnodiging ALV 17 december 2018

Arnold Wagemakers


Met genoegen nodigt het Hoofdbestuur u langs deze we uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op maandag 17 december om 20.00 uur in ons paviljoen. Naast de vaste agendapunten staan de volgende onderwerpen op de agenda (

 • Terugblik 2018
 • Goalball: nieuwe afdeling
 • Bestuurssamenstelling
 • Begroting 2019
 • Contributievoorstel 2019
 • Voortgang taskforce vlug en lenig
 • Complexontwikkeling
 • Activiteiten Stichting beheer
 • Uitreiking Charles Nicolaibeker

Wij stellen uw aanwezigheid en inbreng zeer op prijs.
Arnold Wagemakers, secretaris Hoofdbestuur
  

 

 


jdbloemen

 

 

 

Inschrijving voorjaars competitie komt er weer aan 
Esther Hesp


De laatste wedstrijden in de najaarscompetitie zijn net afgerond of we vragen jullie alweer na te denken of je mee wilt spelen in de voorjaarscompetitie.
Overleg met je ‘oude’ team of jullie weer willen inschrijven of met de tennisleraar om te horen of het iets voor je zou kunnen zijn.
 
Aanmelden
Aanmelden van een team kan tot eind november omdat de teams in december moeten worden ingedeeld en ingeschreven.  De TC overlegt welke teams kunnen meespelen indien er teveel inschrijvingen zijn. Wees dus op tijd met de aanmelding per mail. Graag een mailtje van alle teamleden naar: sinnet.ct.[antispam].@usvhercules.net
 
Meer informatie
Kijk voor meer informatie en het competitieaanbod op de website (tennispagina Hercules en de KNLTB).

 

 

 

 

trias.

 

 

 

Sponsor Presentatiegids 2018 - 2019
Piet van Veen, namens de commissie sponsorzaken

In de lijst van sponsors als gepubliceerd in de Presentatiegids 2018 - 2019 is verzuimd om de naam van onze gewaardeerde sponsor Van Eijken Optiek, gevestigd in De Bilt en Bunnik, te vermelden. Als excuus voor deze nalatigheid hebben wij gemeend om voor de ontmoeting tussen Hercules - Jong Volendam op 18 november a.s. de wedstrijdbal door Van Eijken Optiek gratis beschikbaar te doen stellen.
 

 

 

motm

 

Stampotten met quiz
Joke van Schie


Op 7 November 2018 was weer het jaarlijkse stamppottenfeest v.a. 40 jaar was iedereen van harte welkom. Er waren nog een paar "kopstukken" die we misten maar een gegronde reden was duidelijk aanwezig. Er heerste een gezellige sfeer mede omdat Jack Appel (Apple is leuker) in zijn opening verzocht om de telefoons a.u.b. uit te zetten. De vragen waren wat makkelijker, laten we zeggen wat minder moeilijk.

Dus hadden ze de mobiel helemaal niet nodig. Dat bleek ook wel, de jongeren hadden de meeste punten, de eigenaren en de mobiel hadden hun werk gedaan door stil te zijn en uit te blijven. Gefeliciteerd en compliment! Een lekker flesje wijn was dan ook op zijn of haar plaats.
Ons team was wat minder fortuinlijk, en de poedelprijs besliste ons lot. Nou ja de Hercules flessenopener was ook leuk.

Na het eerste gedeelte had Emiel weer heerlijke stamppotten uit zijn keuken getoverd. Aangevuld met mijn favoriete draadjesvlees, rookworst, piccalilly, augurken en niet te vergeten de heerlijke jus voor het kuiltje in de stamppot.
Dit allemaal voor de prijs van 9.75 eurootjes. Ik zou zeggen, wat let je om een volgende keer gezellig mee te doen? Je hoeft niet in te schrijven gewoon aan de bar betalen, en een drankje is gratis! En misschien ga je met een lekker flesje wijn naar huis.
Gewoon doen !!

Dag Allemaal en tot Ziens!


   

stampot001
stampot002

Nog meer stampotten met quiz
Hercules forever

Woensdag 7 november jl. vond de jaarlijkse stamppotten en quiz avond plaats. Deze werd georganiseerd door Hercules Forever in samenwerking met Emiele en zijn keukenbrigade.
In 2 rondes van 20 vragen, met quizmaster Jack Appel, worstelden de ruim 30 deelnemers zich door de vragen heen. De eerste helft van de vragen bleek lastig. Bij de volgende quiz zullen we de vragen iets toegankelijker maken, maar wel zó dat de hersens nog steeds aan het werk moeten!
Boerenkool met worst, zuurkool met draadjesvlees en jus met uitjes. Mmm, heerlijke winterkost!   Na dit uitstekend verzorgde stamppottenbuffet van Emiel was iedereen scherp en ging de tweede helft van de vragen als een dolle. Het team met aanvoerder Karlijn Kunst werd nauw op de voet gevolgd door het team van Marco Verkroost maar wist met 21 goede antwoorden de flessen wijn in de wacht te slepen. Het was een zeer geslaagde avond en we kijken alweer uit naar de voorjaarsquiz in februari a.s. We hopen dan nóg meer Herculanen en Herculienen (van alle leeftijden) te mogen treffen!

Tot dan!

stampot003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bestuur van Hercules Forever,
Jack Appel
Wendy van Doorn
Frans Herber
Karin Bosboom
Anja Nebbeling


 

 

 


 

 

 

 

 samenmakenwehercules

 

Tijgers en tijgerinnen
Wim Snooy

 

In weerwil van de concurrentie van de Oranje Leeuwinnen, waren er toch 32 verwoede Klaverjas-tijgers en –Tijgerinnen naar het paviljoen gekomen om aan het maandelijks spektakelstuk, zijnde het klaverjassen, deel te nemen.

We mochten een drietal gastspelers begroeten, te weten: Frank van Angeren, Tom van Gestel  en good-old Donald Noorhoff. Unaniem waren zij van oordeel dat deelnemen naar meer smaakt! Tussen het nuttigen van pinda’s en een hartige snack door, werd er ook geklaverjast, een pilsje gedronken en veel gepraat.
Kortom: het was een gezellige, ouderwetse Hollandse familieavond.

Het koppel Jack Appel-Wilfried Vermeulen bleek na het opmaken van de eindbalans verreweg het sterkst deze keer (5584 punten). De jonkies Robbert van Geelen en Richard Bicker liepen hijgend achter hen aan, en werden keurig tweede met 5269 punten. Wim Schouten en Nico Kooij bleken na hun lange vakanties met frisse hoofden te zijn teruggekeerd en het klaverjassen niet verleerd. Met 4806 punten werden zij derde, vlak voor het weer aanwezige koppel Mark Maas – Chris Maaswinkel, 4783 punten, dat daarmee het koppel Snooy-Noorhoff 1 (één!!) punt voorbleef. Over spanning gesproken.

Het geroutineerde dameskoppel Petra de Vries-José Bastiaanse eindigde in de middenmoot en het onlangs toegetreden tweede dameskoppel: Annemiek Pol – Isabelle van Gestel liet de laatste plaats over aan een ander mensenkoppel. Zonder de afleidende, goedbedoelde belangstelling van herenkoppels zouden zij ongetwijfeld hoger geëindigd zijn.

Volgende speelavond: 14 december a.s.
 


 

 

 

 

portuzul 

 

 

 

drinx 
 

 

 

ministek 

 

 

adds002 

 

 

 

cocacola

 

 

 

Colofon

Ook adverteren? Voor informatie: gnirosnops.ofni.[antispam].@usvhercules.nl

Alle inzendingen tot en met vrijdag worden meegenomen in de komende Argo.

Dit is een wekelijkse uitgave van de Hercules Argocommissie. Inzendingen, vragen en opmerkingen (kunnen jullie sturen aan): ogra.[antispam].@usvhercules.nl

Inzendingen worden zeer gewaardeerd. Wel graag letten op de volgende zaken:

 • Aanbevolen artikelgrootte is 300 woorden (ongeveer een kwart A4). Voor substantieel grotere stukken is het mogelijk dat die (eventueel ingekort) pas worden geplaatst na onderling overleg.
 • Tekst graag aanleveren als Word bestand of losse tekst.
 • Maximaal 4 foto's per artikel, bij voorkeur met een zeer beknopte omschrijving (b.v. "gepromoveerde team 1", "Sjon & Anita", "de ochtendsessie" etc).
 • Uiteraard moet het artikel betrekking hebben op Hercules.


Let erop dat wanneer er geen specifieke auteur wordt vermeld, de redactie er vanuit gaat dat de inzender de auteur is.

Redactie:
Hans Richardus
Jan Kakebeen

 

 

 

adds003

gnirosnops.ofni.[antispam].@usvhercules.nl

 

 


 

 

starttolease 

 

 

 

 

 

ing

 

 

 


 

© 2018 USV Hercules