Hercules mailing afdeling tennis Nieuwsbrief augustus 2018

Geplaatst op 17-09-2018  -  Categorie: Algemeen

nieuwsbrief-bovenkant

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief afdeling tennis, augustus 2018 nr. 5

 

Blijf de website goed in de gaten houden wat betreft de openingstijden van het paviljoen en de baanbezetting.

 

In deze eerste nieuwsbrief na de vakantie een bijdrage van Karin de Rooij namens de WTCT. Zij doet verslag van de succesvol verlopen clubkampioenschappen die zoals bekend dit jaar voor het eerst niet in september maar al in juni werden gehouden. Het altijd zo gezellige mixed invitatietoernooi vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 september en echt, we moeten er met z’n allen toch aan geloven, vanaf nu kunnen we ons bij de WTCT ook weer inschrijven voor de…wintercompetitie.

Minder vrolijk is het nieuws dat Karin en Hanneke de WTCT gaan verlaten. Even enthousiaste en actieve leden kunnen zich aanmelden bij de WTCT.

 

Op vrijdag 14 september start ook de najaarscompetitie weer. De teams zijn geïnformeerd door de technische commissie. Houd via de website dus goed de baanbezetting in de gaten, want tot en met 21 oktober kunnen ook hierdoor niet alle banen beschikbaar zijn.

 

Hercules Open Dubbel Toernooi

 

Na het succesvol verlopen Hercules Autoweerd Open 55+ toernooi is het vanaf zaterdag 1 september tot en met zondag 9 september de beurt aan het Hercules Open Dubbel Toernooi. Er wordt gespeeld in de categorieën 5 tot en met 8. Tijdens de weekenden wordt hoofdzakelijk overdag gespeeld en op de doordeweekse dagen ‘s avonds. De banen zijn tijdens deze periode dus zeer beperkt beschikbaar om vrij te spelen.

 

 

 

 

 

behappy

“BE HAPPY”

Van de WTCT:
Clubkampioenschappen 2018:

 

De clubkampioenschappen zitten er weer op voor dit jaar! Eerder dan gewoonlijk, omdat we in september ruimte moesten geven aan het open-dubbel toernooi wat i.v.m. de najaarscompetitie nu een weekje eerder georganiseerd is. De clubkampioenschappen stonden in het teken van de smiley onder het mom: “Be happy”. Het lijkt dat iedereen wel happy geweest is. Alles is volgens planning verlopen! Heel fijn dat vrijwel iedereen op tijd aanwezig geweest is voor de wedstrijden en bijna alle partijen gespeeld konden worden zoals gepland.

 

De WTCT heeft de evaluatie van de clubkampioenschappen er inmiddels opzitten en is tot de conclusie gekomen dat juni eigenlijk geen verkeerde maand is voor de clubkampioenschappen. Na de voorjaarscompetitie is iedereen in vorm, er is geen vakantiedip en eventuele blessures hebben geen gevolgen voor deelname aan het opendubbeltoernooi. De kans is dus groot dat ook volgend jaar de kampioenschappen in juni zullen plaatsvinden. Houd de publicaties hierover in de gaten!

 

Het weer is fantastisch geweest, nauwelijks regen, veel warmte en zon. Dat betekent regelmatig een vol terras, applaudisserend publiek en veel gezelligheid naast en op de baan. De wedstrijden zijn zeer sportief verlopen, er is volop voor ieder punt gestreden. Soms met veel en soms helaas ook met minder succes. Regelmatig was het geluid “jammer, ik heb verloren, maar wel leuk gespeeld!”. Daar gaat het natuurlijk ook voor een groot gedeelte om.

Voor dit jaar was de grote vraag: lukt het Floris Olling om zijn titel als clubkampioen te prolongeren? Het antwoord is luid en duidelijk: “JA!”. Ook dit jaar is zijn naam op de beker gegraveerd en hoeft het plaatsje in zijn huis niet leeg te blijven. Hij heeft er flink voor moeten strijden, maar is uiteindelijk de sterkste gebleken. Gefeliciteerd Floris!

 

Bij de dames kon geen sprake zijn van prolongatie. Het was dus op voorhand bij de dames een grote verrassing wie er met de schaal vandoor zou gaan dit jaar. De naam van Karlijn Doedens is inmiddels als clubkampioen van 2018 op de schaal gegraveerd. Een nieuwe ster aan het firmament, niet eerder met de kampioenschappen meegedaan en gelijk kampioen. Dat belooft nog wat! Ook voor jou nog felicitaties Karlijn!

 

Niet iedereen was in de gelegenheid om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. We willen jullie de uiteindelijke kampioenen niet onthouden, daarom hieronder iedereen op een rijtje:

 

Winnaars dubbel/mix

 

Winnaars enkel

DD4

1e Berber Kamstra / Josette Smit

 

DE7

1e

Karlijn Doedens

 

2e José Kager / Ilse Swank-Kornmann Rudi

 

 

2e

Marieke Audenaerde

DD7

1e Joke Dorrepaal / Roelanda Vroon

 

DE8

1e

Catherine Enters-Weijnen

 

2e Melissa Knip / Hank Raessens

 

 

2e

Rixt Meinderts

DD8

1e Laura Bouwknegt / Jojanneke Piek

 

 

 

 

 

2e Kim Bruseker / Saskia Koning

 

HE3

1e

Floris Olling

 

 

 

 

2e

Jesse Swank

GD4

1e Julian Verwegen / Ilse Swank-Kornmann Rudi

 

HE6

1e

Jimmy de Boer

 

2e Pim Fransen / Charissa Hovius

 

 

2e

René Brunt

GD6

1e Willem Zonneveld / Josette Smit

 

HE7

1e

Ulrich van den Ham

 

2e Richard Jager / Joke Dorrepaal

 

 

2e

Marco Scholten

GD7

1e Bob van 't Loo / Edmee Abels

 

HE8

1e

Tony Malhoe

 

2e André van den Berg / Hank Raessens

 

 

2e

Steven van Beekveld

GD8

1e Bram Loggers / Heleen Rutgers

 

 

 

 

 

2e Ariejan Goudswaard / Frederika Prak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HD3

1e Cristian Kleijweg / Floris Olling

 

 

 

 

 

2e Jesse Swank / Julian Verwegen

 

 

 

 

HD6

1e Stephan Jansen / Marco Scholten

 

 

 

 

 

2e Peter van Gestel / Fons Visser

 

 

 

 

HD7

1e Ulrich van den Ham / Peter Ording

 

 

 

 

 

2e Richard Jager / Willem Zonneveld

 

 

 

 

HD8

1e Erik van den Berg / Bram Loggers

 

 

 

 

 

2e Raymond Donkervoort / Gé Spees

 

 

 

 

 

 

De clubkampioenen damesenkel en herenenkel:

clubkampioenen

Alle prijswinnaars:

alleprijswinnaars

 

 

 

De kampioensbeker:

 

kampioensbeker

 

 

Mixed-invitatietoernooi, 29 september 2018:

 

De clubkampioenschappen zijn voor de WTCT ieder jaar weer het hoogtepunt, maar er zijn meer activiteiten die de moeite waard zijn! Zo is er op zaterdagmiddag 29 september weer het traditionele mixed-invitatietoernooi. Het is dus NIET op de eerder gepubliceerde datum van 25 augustus. In verband met de vakanties leek het de WTCT beter deze activiteit op de laatste zaterdag van september te organiseren.

 

Heb je altijd al eens met je buren, collega, broer/zus, vriend willen spelen, dan is dit de gelegenheid! Schrijf je in via de site en geniet van de gezelligheid op de baan, het zijn wedstrijden waar natuurlijk om ieder punt gestreden wordt, maar waar gezelligheid de boventoon voert. Na het spelen van de wedstrijden tegen steeds andere partners kan er met elkaar genoten worden van een “aangeklede borrel”.


Wil je graag meedoen, maar heb je echt geen partner van buiten Hercules-tennis kunnen vinden, dan is het ook mogelijk met een “herculaan-collega” mee te doen.
Houd de nieuwsbrief en de site in de gaten, binnenkort kun je je hiervoor met je partner inschrijven.

 

Wintercompetitie 2018-2019:

 

De wintercompetitie zal ook dit jaar traditiegetrouw starten op de eerste zaterdag van oktober en eind maart weer afgerond worden. Bij de wintercompetitie zijn de deelnemende mixteams verdeeld in 5 categorieën (verschillende sterktes). Er is dus voor ieder niveau wat wils! Ieder team speelt een heren dubbel, een dames dubbel en twee mixpartijen, gemiddeld eenmaal per maand. Iedere week worden er op de zaterdagmiddagen diverse partijen afgewerkt, zodat we op de laatste zaterdag de winnaars van de poules bekend kunnen maken. De inschrijving kan gedaan worden door VOOR 1 SEPTEMBER een mail te sturen naar de wtct (sinnet.tctw.[antispam].@usvhercules.net). Vermeld hierin de teamleden en de captain (inclusief emailadres en telefoonnummer).

 

Aan het begin van het jaar heeft de WTCT nog bedacht om een avond te organiseren waar onvolledige teams en Herculesleden die nog geen team hebben elkaar kunnen ontmoeten, de zo genoemde “datingavond”. Helaas is deze avond door praktische redenen komen te vervallen. Mocht je dus graag mee willen doen, maar geen of een onvolledig team hebben, schrijf je dan vooral in! De WTCT doet (zo nodig in overleg met de tennistrainers) haar uiterste best om iedereen een plekje te geven. Het is ook mogelijk om je op te geven als reserve, zodat je door teams benaderd kunt worden om in te vallen. Geef hierbij wel de categorie aan waarvoor je kunt spelen (A is de hoogste, E is de laagste categorie). De WTCT nodigt met name leden die niet veel ervaring hebben met het spelen van wedstrijden, maar dit wel graag willen doen, uit om in te schrijven met een team. Je kunt hierover ook altijd even met de trainers overleggen.

 

WTCT

 

De WTCT is een enthousiaste groep mensen die verschillende activiteiten organiseren. In april wordt gestart met het openingstoernooi, vervolgens zijn er de clubkampioenschappen, het mixed-invitatietoernooi en de wintercompetitie. Mocht iemand nog een leuk idee hebben voor een activiteit, neem dan vooral contact op met een van de leden van de WTCT.

De WTCT bestaat momenteel uit: Marco Scholten, Roelanda Vroon, Helma van Kuijk, Bart Faber, Jos van Kortenhof, Hanneke de Vries en Karin de Rooij. Hanneke en Karin zullen aan het einde van dit jaar na jarenlange trouwe dienst uit de commissie gaan. Tijd voor nieuw bloed dus, misschien ook voor nieuwe activiteiten? Lijkt het je leuk om deel te nemen aan het organiseren van activiteiten met deze leuke club mensen, neem dan contact op met één van de leden van de WTCT of stuur een email naar sinnet.tctw.[antispam].@usvhercules.net.

+++++

 

Klaverjassen of Bridgen bij Hercules

 

Hercules wil van oudsher meer zijn dan een vereniging waar je kunt sporten. Daarom biedt zij al sinds een jaar of zestig (!) ook de mogelijkheid om in een gezellige en ontspannen sfeer te klaverjassen. Ook het bridgespel wordt al sinds lang binnen Hercules gespeeld. Zo werd Hercubridge weliswaar opgericht op 25 september 1992, maar uit de analen is op te maken dat het eerste kampioenskoppel al dateert uit 1937. Op 4 mei j.l. vierde Hercubridge ietwat verlaat daarom het 25-jarig jubileum. Kevin, de zoon van pachter Emiel, had met koffie en handmade gebak het paviljoen ter beschikking gesteld voor een uitermate gezellige middag, die vanwege de dodenherdenking om 18.30 uur werd beëindigd.

Gemiddeld genomen bedraagt het aantal deelnemers bij het klaverjassen en bridge per speelavond ongeveer 34 personen. Zowel bij het klaverjassen als bij het bridge is er nog ruimte voor een beperkt aantal koppels.

De speelavonden voor het klaverjassen zijn iedere tweede vrijdag van de maand; voor bridge is dat de laatste vrijdag van de maand. Speelterrein is uiteraard ons Paviljoen en de aanvangstijden zijn 20.00 resp.19.30 uur.

 

De kennismakingsavonden voor klaverjassen zijn op 14 september en 12 oktober en voor bridge zijn dat 29 augustus en 28 september. Geïnteresseerde tennisleden kunnen zich aanmelden bij Wim Snooy, email: lopyoons.[antispam].@planet.nl of Harry Horsch, email: hjh.horsch@ziggo.nl. Zij geven jullie graag de benodigde informatie.

+++++

 

Melden wij tot slot dat de volgende bestuursvergadering is op woensdag 3 oktober. Wil je reageren, heb je zelf iets te melden of wil je graag iets delen met je medetennissers, schroom dan niet een mailtje te sturen aan sinnet.siraterces.[antispam].@usvhercules.nl.